Welke vlag heeft u nodig? Kies de juiste vlag met onze vlaggenwijzer!

vlaggenwijzer-kies-de-juiste-vlag-01

Nieuw materiaal: Longlife!

Wij maken onze beachflags van Longlife. Een sterke stof die rondom niet omgezoomd hoeft te worden en daardoor altijd strak is afgewerkt. Daarnaast rafelt de stof niet en gaat deze vaak enkele weken langer mee dan een beachflag van Flag die omgezoomd is.

De voordelen van Longlife materiaal:

 • hogere kwaliteit dan Flag, zelfde scherpe prijs
 • een langere levensduur
 • strakkere afwerking en
 • het materiaal rafelt niet.

Bij onze bestsellers, zoals Mastvlag, Baniervlag, Gevelvlag en Vlaggen met eigen formaat, heb je de keuze uit 2 materialen: 

 1. Longlife 
 2. Flag 

Longlife:

Het meest gebruikte materiaal voor vlaggen is Longlife. Dit extra sterke polyester doek heeft een grove structuur, is heel licht geperforeerd en rafelt nauwelijks. Het voordeel is dat Longlife niet omgezoomd hoeft te worden. Plus, dankzij de lichte structuur van het doek wapperen vlaggen zelfs bij windkracht één al mooi. Voor Beachflags passen we alleen nog Longlife toe (net als voor Bootvlaggen en Golfvlaggen trouwens).

Flag:

In tegenstelling tot Longlife beschikt Flag over een B1-brandcertificering. Hierdoor kun je vlaggen van dit materiaal ook indoor gebruiken. Flag is een transparante polyester stof met een fijne structuur en is een fractie lichter dan Longlife. Flag moet wél gezoomd worden, om rafelen te voorkomen.

Flag en Longlife printen wij eenzijdig door middel van sublimatie. Deze printtechniek heeft een doordruk van 90-95%, waardoor de prints van beide kanten duidelijk zichtbaar zijn. Het levert bovendien licht-, weer-, water- en wasechte kleuren op.

 

Afwerkingsopties:

Een overzicht van de diverse afwerkingen van vlaggen:

 • Band -> Vlaggen, onder andere Mastvlaggen, worden aan de korte zijde van band voorzien voor extra stevigheid. Kies uit wit of zwart, afhankelijk van het ontwerp van de vlag.
 • Haken -> Kunststof haken dienen om de vlag aan de mast te bevestigen, zodat de vlag snel gehesen en gestreken kan worden. Wij plaatsen haken standaard om de 100 cm.
 • Tunnel -> Een tunnel dient om de vlag aan een banierhouder te bevestigen, zodat deze altijd goed leesbaar is.
 • Koord -> Om de vlag aan de vlaggenmast te bevestigen.
 • Lus -> Om een vlag te kunnen ophangen werken we deze standaard af met band met lus en koord óf met kunststof haken. Dit is afhankelijk van het formaat: vlaggen kleiner dan 180x120cm worden afgewerkt met lus (boven) en koord (onder). Vlaggen groter dan 180x120cm werken we af met kunststof haken (boven en onder)
 • Links of rechts -> Aan jou de keuze, afhankelijk van de waairichting, het ontwerp en de locatie waar de vlag komt te hangen.

De levensduur van vlaggen is afhankelijk van een aantal factoren. Bestel je vlaggen bij Probo, houd dan rekening met de volgende vier punten:

Bevestiging: Bij gebruik buiten is het bevestigen van uw vlag in een officiële vlaggenmast de beste manier.
Omgeving: Aan de kust, waar meer wind is, zal een vlag minder lang meegaan dan in een bosrijke omgeving.
Weersomstandigheden: Ons advies is om een vlag bij windkracht 6 of hoger binnen te halen. Dit voorkomt het kapot waaien van uw vlag.
Materiaal: Een vlag van Longlife 115gr./m2 heeft een langere levensduur dan Flag 110gr./m2. Houd dit in uw achterhoofd als u gaat bestellen.
Vouw de vlaggen nooit nat op en bewaar ze op een droge plek. Laat ze opgehangen drogen. Op deze manier blijven de kleuren langer goed.
Als u met deze punten rekening houdt, heeft een vlag een minimale levensduur van 3 tot 5 maanden.